Vår studio: “Sveriges radio” och “Vi i femman” .

Lördag

Så var det dags att återvända till studion och fortsätta med plattan med Morfis. Dagen började väldigt bra (förutom att jag fortfarande hade feber, var dundeförkyld och vår trumpetare sms:ade, tidigt att han inte kunde komma pga feberfrossa) eftersom alla var i tid och på gott humör! Vi spelade in vår folkbalad Terk In America ganska snabbt. Efter lunch skulle vi ge oss på vår utmaning “Sultaniyegah Sirto“. En turkisk klassisk låt. Det kändes som att jag hade spelade samma sak i ungefär 12 tagningar. Efter tolv tagningar kändes det dock som att saker och ting bara blev sämre. Lite som att luften gick ur och man började tänka på varenda stavelse: heter vi verkligen Morfis… det är ju Mor-fis, så kan man ju inte heta eller hur stavas begeistrad nu igen? När jag väl skulle göra ett pålägg på några takter var allting upp och ner. Inte en ton gick att få ned rätt…. Men mesta det var fel på det var mina trötta fingrar som hade spelat i 150 bpm i 3 timmar. Tänk om bara självförtroendet hade varit med så hade jag kanske orkat några takter till.Eller var jag helt enkelt kass? Ibland kan det räcka med att ha hört det en gång så har man med sig det i hela partiet “kass, kass, kass”. Jag hade övat just den takten i 20 olika tempon dagen innan och kunde inte föreställa mig då att jag skulle hamna i en “dödszon”= känslan av att inte klara av något.

Vi spelar nämligen in alla låtarna live tills alla är ungefär nöjda. Sen gäller det att samsas om de tagningar som man är nöjd med tillsammans.
Här nedan ser du iaf den 80kvm studio som vi spelade in i. Studion har en större sal med trädgolv och högt i tak samt ett rum isolerat för slagverk och trummor. Våra akustiska instrument har vi i sin tur i det stora rummet satt upp små ljuddämpande väggar runt om för att inte riskera för stora ljudläckage. För några år sedan tillhörde studion Sveriges Radio. Men när de övergav lokalerna så tag Martin Igelstam som är delägare i Studiotre över lokalerna. Lokalen är noggrant utvald för vår platta och till på köpet fick i en supernice musikproducent

20130316-224136.jpg

Det roligaste av allt är ändå att studion använts till att spela in “Vi i femman” .

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: