The Real Groupcoverbandet och saxofonmannen

Onsdag

Saxofonmannen
Idag gifte sig min kusin Mia i en kyrka i Pretoria, Sydafrika. Vigseln hölls helt och hållet på afrikans utan några musikinslag (bortsett från den förinspelade ingångsmusiken).
Vid minglet dök dock saxofonmannen upp och underhöll oss med förinspelad kompjazz och tillämpad saximprovisation. Jag och min mor samt barnen dansade för fulla muggar. Först tänkte jag: “det där är helt under min värdighet”. Men eftersom att jag ändå njöt av det så ändrade jag inställning. Backing tracks är ok om man spelar snyggt och det är bröllopsmingel.

20130322-212941.jpg

Under middagen så fortsatte han att spela med backing tracks och ibland även till vanliga låtar. Dvs då dubblade han saxofonen och sångerskan dubblade sången. Det var kanske inte helt i min smak. Men jag måste säga att det bästa med den här saxofonisten ändå var att han hade en hatt och trådlös mikrofon och körde saxofonposer hela tiden. Som gjord för att fotografera! Han gick under middagen runt till borden och posade och spelade sexiga saxofonsolon. Christofer saxofonisten från Morfis hade älskat honom.

20130322-214512.jpg Min morbror som bor i Sydafrika är trummis och har spelat med saxofonmannen i 20 år på olika jazzklubbar. Han och jag gick under middagen upp och dansade en väldigt typisk afrikansk dans.

The Real Group
The Real Group har varit i Sydafrika flera gånger. Tyvärr inte idag, men vi hade i släkten skapat en “The Real Group Cover vokalgrupp” och framförde en låt till bruden.

20130321_200323

Vilken succé! Min svenska morbror Bosse som är en en f.d proffessionell trumpetare sjöng bas för första gången på 10 år och min sydafrikanska morbror som är en aktiv trummis sjöng lead för första gången i sitt liv. Min mor är van gospelsångerska och sjöng altstämman och en sydafrikansk släkting och tillika f.d musiker sjöng sopran med säkerhet. Min underbara sambo som egentligen är pianist sjöng barritonstämman. Det var helt enkelt ett musikaliskt, om än en ett icke sångvant, gäng :). Lovar att lägga upp ett klipp om jag kommer över det!

Här får ni en till bild på saxofonmannen så länge. Här tillsammans med min mamma glad och sjungandes.

20130322-231232.jpg

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: