En julhelg glad

Kort summering av året

I våras avslutade jag mina studier i svensk folkmusik på distans. Grymma lärare Jonny Soling, Mia Marin och Patrik Andersson har gjort stor skillnad i mitt spel och förhållningssätt till kropp och musik.

Spelledare och nytt band

Gick efter sommaren in som spelledare i V-Dala spelmanslag med en av mina bästa vänner Mattias Walla (tillika bandmedlem i Caolmhar).  Startade det irländska bandet Colmhar och hade vår första spelning som förband till Quilty.

Musiklärare- hitta passionen

Som musiklärare har jag experimenterat med att väcka lust hos högstadielever genom rörelse. På skolan skapades en våg av klapp- och rörelselekar (till den enes lycka och den andres förtret). Jag startade i samband med detta ett musiklärarkonto för att sprida pedagogiska idéer @rwsmusik. Kika gärna in! Givetvis en bild på glada inspirerade elever. Mina mentorselever som jag undervisat i fyra år. Så mycket kärlek! (visst hade det varit kul med en bild missnöjda tonårselever, men de bilderna får jag aldrig godkända). 🙂

Nya projekt

Under hösten har jag gästat bandet “Ragna” inför ett julprojekt “En julhelg glad”. Vi spelade musik från 300- till 1700-talet. Det har varit fantastiskt roligt att få lära sig om gamla jultraditioner och musiken från både tiggartraditionen och kyrkans gamla psalmer. Magiskt vackra låtar. Utöver detta har jag startat och gått med i några folkmusik-sångkvartetter samt arrangerat en rad körarrangemang av irländsk och svensk folkmusik. Jag delar gratis vid intresse!

Ibland är det svårt! Jag ägnar så mycket tid och hängivenhet till en musik som jag upplever att få förstår sig på eller uppskattar. Vem musicerar jag för? Mig själv? För andra? Coverbandsdrottningen, jazz- och bröllopssångerskan är uppskattad och frekvent bokad och ger både tårar och leenden. Den musik som folkmusiksjälen själv gråter när hon framför möter inte allt för sällan tomma blickar… konkurrensen i folkmusikvärlden är inte heller desto lättare. Det finns spelmän och sen finns det spelmän!

Med denna tanken välkomnar jag det nya året med eftertanke och förhoppningsvis nya insikter! För vem musicerar vi?

I april åker Caolmhar till Skottland för på sin första turné! Längtar!

 

 

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: