Övriga band och musikprojekt

Ragna (julmusik i folkton)

Nu kan du boka Ragnas stämningsfulla julkonsert i folkton till julbordet, julmarknaden, adventsgudstjänsten eller företagets lussefika! 

Ragna är en ung folkmusikensemble från Uppsala. Gruppen har funnits i sex år och har, förutom de egna konserterna, spelat på fester och bröllop, historiska evenemang, gudstjänster och Musikhjälpen i SVT/SR.

Låtarna är hämtade från det gamla bondesamhället och har i vissa fall medeltida anor. Julprogrammet består av sirliga koraler, svängiga tiggarvisor och julsånger från ett traditionellt firande fjärran från mellandagsreor och tv-sända galor. Om så önskas blandar vi upp musiken med etnologiska anekdoter om gamla tiders julfiranden.

Recension: Länk

Zimmermans

Föregångaren till Rain Dogs.

Nuwa

Nuwa bestod av fyra musikstuderande lärarinnor utan bestämda instrumentpositioner. Alla spelade och sjöng och kunde under en konsert obehindrat hoppa runt bland de olika instrumenten.  Bandet spelade främst visor med inspiration ifrån jazz och blues (länk till Myspace).

Minstrel

Minstrel spelade på 90-talet heavy- och powermetal med storslagna arrangemang för både distade gitarrer så väl som fiol, flöjt och kör tillsammans med poetiska och mystiska Science Fiction texter. Bandet spelade in en EP och slutligen ett album som recenserades i Sweden Rock Magazine.  Bandet gick innan dess till riksfinal i den då väldigt stora musiktävlingen Musik Direkt (länk till en ballad).