Körarrangemang – Nybörjare

Här har jag skapat några enkla körarrangemang för ungdomskörer. Syftet med arrangemangen är de ska vara lätta att ta lära sig även för nybörjare samtidigt som de låter bra. Arrangemangen har bland annat lärts ut till högstadieelever.

Sol vind och vatten

Ett tvåstämmigt körarrangemang med kanonstämmor och lång toner. Arret passar bra för grupper som ska introduceras till stämsång. Bitvisa partier sjungs unisont. Nivå: enkel

Noter

Inspelning

Inspelning från lektion

California Dreaming

Har tecknat ned ungefär de stämmor som Mamas and Papas framför fast i Dm istället för C#m. Börja med att lära ut melodi och överstämma. Lägg till mellanstämman om det passar körens nivå. 

Noter

Inspelning

 

Cup Song

Ett enkelt arrangemang för SSA/ungdomskör. Låt körmedlemmarna sjunga solo eller unisont i verserna och stämmor i refrängen. Noterat i arrangemanget är text, ackord samt stämmor i refrängen. Börja med att bara lära ut melodi och kanonstämma. Överstämman kan läggas till sist om det passar körens nivå. 

Inspelning

Inspelning live

Noter

A la nanita nana

En spansk låt som passar bra till lucia, jul eller när som helst. I arrangemanget finns utrymme för två solister och kör.

Noter

Altstämma

Choir

Silent Night

Enkelt tvåstämmigt arrangemang.

Noter

Stämma 

Inspelning live

Feliz Navidad

En välkänd jullåt med tre stämmor för SAT eller SAA

Noter

Inspelning alt och tenor

Inspelning 

Idas sommarvisa

Idas sommarvisa i ett fyrstämmigt arrangemang för SAA

Noter

Lyssna på alla stämmor

Lyssna på Alt 1

Lyssna på Alt 2

Lyssna på MIDI